Általunk szervezett programok

Pannonhalma

Bencés Bál

Farsang ideje hagyományosan a bálok és mulatságok időszaka. Fontos hagyomány a bencés öregdiákok számára is a minden évben megrendezésre kerülő budapesti Jótékonysági Bencés Bál, amelynek célja egyfelől, hogy kötetlen keretek között lehetőséget biztosítson az egymás közötti kapcsolataink ápolására, másfelől, hogy a bál keretében megvalósuló összefogás révén támogathassunk egy számunkra fontos jótékony célt. Ez a jótékony cél 2015-ben a Pannonhalmi Ösztöndíj Program szociális alapjának támogatása. Ez az alap teszi lehetővé, hogy azoknak a tehetséges diákoknak se kelljen lemondaniuk a Pannonhalmi Bencés Gimnáziumban való tanulásról, akiknek a családja önerőből nem tudná fedezni a taníttatás költségeit.

Reméljük, hogy az idei bál is remek alkalom lesz arra, hogy egy pohár bor mellett összehozzuk a régi osztály- és évfolyamtársakat, a tanárokat és az öregdiákokat.

Részletek a bál honlapján.
Öregdiák-nap Pannonhalmán

Május utolsó szombatján szeretettel várunk minden alumnust az alma materben. A hagyományos programot a 2013-ban rendezett Pannonhalmi Woodstock tette még színesebbé, amelyen sok régi iskolai rock zenekar lépett föl az arborétumi Biomassza-fűtőmű hangárjában. 2014-ben elbúcsúzunk a régi tornateremtől. Ennek apropóján tervezünk egy kosaras Tálos Zoltán Emlékkupát, amelyen minden idők osztály- és iskolacsapatainak jelentkezését várjuk. A részletekről időben adunk tájékoztatást.