TÁMOGATÁSI RENDSZER

Az Alumni létrejöttének kiváltó oka a tornacsarnok adománygyűjtésének sikere és eufóriája volt. Jó volt megtapasztalni, mennyien álltok mögöttünk. Az Alumni megszervezésének a célja is – a közösségépítésen túl -, hogy támogassátok az iskola céljait.

A mára kialakult támogatási rendszerünk két részből áll: eseti és rendszeres támogatásból. Előbbibe tartozik konkrét, határidős céljaink megvalósításának támogatása. A tornacsarnok vagy a defibrillátorra indított gyűjtés is ilyen volt. Utóbbiba olyan, szintén konkrét célra vonatkozó támogatások, amelyek folyamatosan segítik a működésünket

ESETI TÁMOGATÁSOK

2019-ben 80 éves az iskolánk. Két projekttel szeretnénk felkészülni az ünnepre, amelyekhez a támogatásotokat kérjük. A tornacsarnok építése és támogatása hívta életre az Alumnit, ezért bízunk most is abban, hogy sikerül a gyűjtés.

 

1. Az Alumni Online! felület megújítása: 2019. dec. 31-ig

A mára több mint 2000 főt számláló Alumni-közösséget kiszolgáló felület elérte működési határát, informatikai fejlesztése elengedhetetlen. A nyáron elindult fejlesztés november végére fejeződik be. A 1,6 millió forintos költségből az iskola 300 000 Ft-ot vállalt magára, a többit nekünk kell összeadnunk. Ehhez kérjük most a támogatásotokat.

Az utalást az Pannonhalmi Bencés Alumni fogadja az oldalon található számlaszámon, közleményrovatba, kérjük, írjátok be a neveteket és az osztályotokat, és azt, hogy Online!. (pl. Hubera József 1969B, Online!)

 

2. Jubileumi fotósorozat: 2019. nov. 1 – 2020. máj. 31.

Azt tervezzük, hogy minden eddig végzett évfolyamból véletlenszerűen kiválasztott diákunkról készítünk egy-egy portréfotót. Az így kapott képeket pedig elhelyezzük a gimnázium falán. A sorozat egyszerre fogja bemutatni az iskola történetét és tükrözni egy ember életútját. A sorozatot a 2020-as Diáknapon (Vigyázat! Idén május 23.!) szeretnénk felavatni. A projektet 2019 őszén indítjuk. Azt szeretnénk, ha a korunkból fakadó létszám-egyenetlenségeket figyelembe véve minden évfolyam a saját fotóját finanszírozná.

 

RENDSZERES TÁMOGATÁS

Márton köpenye – Hátrányos helyzetű diákjaink taníttatása és zsebpénze

Iskolánk a 2018-19-es tanévben Magyarország súlyosan elmaradt környékéről – öregdiákjaink közvetítésével – két halmozottan hátrányos helyzetű roma diák taníttatását vállalta. Éves taníttatási költségükhöz évi 680.000 Ft támogatásra van szükségünk, amelyet 2018-19-es tanévben néhány nagylelkű öregdiákunk, szülőnk vállalta magára. Az idei évben is várjuk a hasonló felajánlásokat.

A diákoknak éves szinten a megélhetésüket is biztosítanunk kell. Ez a kb. 250-300.000 Ft-os összeg a zsebpénzük, a programok, osztálykirándulások, különórák, csokoládék, de a ruháztatásuk költségét is fedezi. Erre várjuk mindannyiotok még oly csekély, de az ő számukra a kitörést biztosító adomány felajánlását.