Mentorprogram

A Mentorprogram célja, hogy összekössön fiatal, egyetemista alumni tagokat hasonló területen tevékenykedő, már az adott területen tapasztalatot és mélyebb tudást szerző öregdiákokkal. A mentor az együttműködés során rendszeres találkozók keretében tudja megosztani véleményét és tapasztalatát a mentorált által fontosnak tartott témákban. Ezek a témák kapcsolódhatnak egy-egy konkrét szakmai kérdéshez, vagy adott szakterülettel és foglalkozással kapcsolatos általános kérdésekhez, de lehet általános életvezetési tanácsadás és beszélgetés (’coaching’) is. A mentorálás módja alapján két fő formát javaslunk, de a párok preferenciái alapján ettől természetesen eltérhetnek és kialakíthatnak saját módszereket:

  1. Rendszeres személyes találkozók, privát beszélgetéseken keresztüli mentorálás
  2. Online felületen (skype) keresztüli mentorálás és kapcsolattartás

A mentorálás kereteit, menetét és tartalmát minden esetben a párok alakítják ki közös megegyezés alapján, de a program segítséget nyújt az elején a keretek meghatározásában illetve felügyeli ezen célok megvalósulását a közös együttműködés során.

A párok kialakítása a jelentkezett mentor és mentorált által megadott preferencia és szakterület alapján történik és a programot koordináló csapat fogja ezt lebonyolítani. A program előreláthatólag minden év szeptemberének második felében fog indulni, és egy évig tart, ami természetesen a tagok kölcsönös beleegyezésével tovább folytatódhat.

2019 február 1-jével — pilot jelleggel — félévre indult el a program 9 párral. 2019 szeptemberében újabb jelentkezési időszak lesz, akkor már a teljes évre. Köszönjük mindenkinek, aki jelentkezett idén a programra!