Teleki + Szent Márton + Bencés Bál + Osztálytalálkozók + ​Mentorprogram

Kedves Alumnusok,

beszámolókkal, jó hírekkel jelentkezünk. Olvassátok, örüljetek!

Teleki-gyűjtés

Hálásan köszönjük Mindenkinek, aki adományával hozzájárult a Teleki-Gyöngyössy termek megújításához.  Mindannyiunk számára sokat jelentenek ezek a tradicionális termek. Jó érzés, hogy a két helyiség megújításával a fiatal generáció diákjai is tovább viszik a régi termeink emlékét.
A nyár óta tartó gyűjtésben közel 100-an adományoztatok, összesen 4 500 000 Ft gyűlt össze.

A termek felújítása 7 500 000 Ft-t lesz. A teljes berendezéshez 40 darab bankett széket szeretnénk vásárolni, amelyhez további 1 500 000 Ft-ra lenne szükség. Kérjük, ha van lehetőséged, járulj hozzá a székek beszerzéséhez:

Pannonhalmi Bencés Gimnázium, Közhasznú Alapítvány
CIB Bank: 10700031-67894792-51200002
Közlemény: Gyöngyössy-terem (név, osztály)

Szent Márton-hét
Pannonhalma, 2023. nov. 6-11.

Az idei Szent Márton-héten a gimnáziumban a szenvedélybetegségben szenvedőkkel foglalkoztunk. Sok vendéggel találkoztak diákjaink: Novák Katalin köztársasági elnökkel, Michael Wallace Banach apostoli nunciussal, szociális munkásokkal, gyógyult szenvedélybetegekkel. A héten a jótékonysági gyűjtéssel, összesen 2 072 595 Ft-tal egy Drogterápiás Otthont támogattunk. További részleteket honlapunkon olvashattok.

Bencés Bál
2024. február 10.

Az idei elmaradt bált követően új lendülettel kezdtünk bele a jövő évi jótékonysági bálunk szervezésébe. Új, mondhatni monasztikus helyszínt találtunk, amely remélhetőleg elnyeri majd mindenkinek a tetszését.

Helyszín: Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium
Időpont: 2024. február 10.

További részletekkel később jelentkezünk, addig is, szervezkedjetek, terjesszétek a hírt, és írjátok be a naptárotokba már most. Save the date!

Az év elején elmaradt bálra kapott támogatásból jelenlegi hátrányos helyzetű diákjaink tanulmányi költségeit és egyéb kiadásait tudjuk fedezni. Ezúton is hála minden felajánlónak.

Osztálytalálkozók

2024 nyarán is szeretettel várjuk az osztályokat jubileumi találkozójukra. A regisztráció, szándéknyilatkozat-tétel, az időpontválasztás, a szervezés a megújult Alumni-osztálytalálkozószervező rendszerén keresztül történik. Részletes leírást itt találtok.

Mentorprogram

A mentorprogramot szeretnénk idén is beindítani. Azoknak, akik frissen, egy-két éven belül végeztek Pannonhalmán, pályaorientációs lehetőséget kínál a program. Akik már az egyetem vége felé járnak, azoknak határozott szakmai érdeklődés esetén nyújt segítséget. 2023. december 1-ig itt várjuk azok jelentkezését, akik mentorálást igényelnek. A korábbi években sokan jelentkeztek mentornak, őket keressük majd meg, ha konkrét igény adódik.
Barátsággal,

Barcza István (1987B)
titkár

Archívum