Gimnázium 80

Kedves Alumnusok,

megnyitottuk – egyelőre jelenlegi diákjaink körében – a tavasszal elmaradt fotókiállítást, amelyet az iskola 80 éves jubileumára rendeztünk. Jó volt felrakni a falra a képeket, felidézni a fotózás minden körülményét. És azt is jó volt látni, hogy diákjaink nézik az arcokat, keresik azokat, akiket esetleg ismerhetnek. Akikre felnézhetnek, hogy majd ők is ilyenek lesznek. Biztos sokan néztétek annak idején ti is óraközi szünetekben a tablókat, amelyen végül ismerőssé váltak előbb-utóbb az arcok.

Virtuális kiállítás
Reményeink szerint a tavaszi Bencés Diáknapon be tudjuk mutatni nektek is a kiállítást. De addig is szeretnénk, ha bepillantást nyernétek. Ennek érdekében az Alumni oldalán összeállítottuk virtuálisan is a kiállítás anyagát: a képeket, a különböző szövegeket és idézeteket a visszaemlékezésekből. Nagyon izgalmas anyag, vallomásokkal, humorral, el lehet merülni benne, ha van húsz percetek.

Adományozás
A kiállítást közösségi finanszírozás jegyében terveztük meg az Alumnin belül. A gyűjtés éppen egy éve indult, de a covid miatt sajnálatos módon félbeszakadt. Ezt szeretnénk most folytatni, ill. befejezni. Eddig 320.800 Ft támogatást kaptunk, és még hiányzik több mint 700.000 Ft. Egy-egy évfolyamra 15.000 Ft esik. Kérem, gondoljatok az idősebbekre, ahol már csak néhányan élnek, ill. a fiatalokra, akiknek még nincs önálló keresetük.

Az adományozás menete:
 
Az adományokat a Pannonhalmi Bencés Alumni számlájára tudjuk fogadni.
Bankszámlaszám: 10700031-68370884-51100005 (külföldről: HU67 elé)
Közlemény: név, érettségi osztály, Fotósorozat (pl. Hubera József, 1996C, Fotósorozat).
 
Folyamatosan tájékoztatunk benneteket a gyűjtésről, számítunk a támogatásotokra!

Hálával,

Barcza István (1987B)
titkár

Archívum