Támogatási célunk: a Pannonhalmi Tornacsarnok

Az Alumni kizárólagos támogatási célja az építkezés befejezéséig a Pannonhalmi Tornacsarnok. Már több mint ezren támogatták, sokan többször is a tornacsarnokot. A Pannonhalmi Bencés Gimnázium a tornacsarnokot a Pannonhalmi Főapátság tulajdonában álló, a monostor közvetlen szomszédságában található Hospodár kertben építi.

Költségvetés

600 MFt (összköltség) = 400 MFt (TAO) + 100 MFt (apátsági önrész) + 100 MFt (támogatói önrész).
Megvan: két év TAO (332 MFt), az apátsági önrész, és a támogatói önrész fele (50 MFt).
Hiányzik: az idei évi TAO (78 MFt) és a máik fele a támogatásnak(50 MFt).

Te is adj egy ötöst!

Így kezdtük a kampányt, mert minden támogatást szívesen fogadunk: 500 Ft-tól 5 200 000 Ft-ig terjed a befizetések skálája. Nagyon köszönjük ezúton is a támogatásokat!

Osztályonként 1 millió Ft!

Így folytattuk, mert ha minden osztály 1 MFt-ot befizet, megvan a 100 MFt-os önrész. A7 1978B osztály már elérte, sőt meg is haladta ezt a határt. Nekik külön is köszönjük!

Közel a feléhez!

2014 januárjában, az építkezés is, az adománygyűjtési idő és a befolyt támogatás is a feléhez ért! Ha így megy tovább, meglesz a 100 MFt. Köszönjük!


Épül a Pannonhalmi Tornacsarnok Épül a Pannonhalmi Tornacsarnok Épül a Pannonhalmi Tornacsarnok Épül a Pannonhalmi Tornacsarnok Épül a Pannonhalmi Tornacsarnok Épül a Pannonhalmi Tornacsarnok Épül a Pannonhalmi Tornacsarnok Épül a Pannonhalmi Tornacsarnok Épül a Pannonhalmi Tornacsarnok Épül a Pannonhalmi Tornacsarnok

Sok éve létező igény, hogy a bencés gimnáziumnak nagyobb tornaterme legyen. A jelenlegi termet régen kinőttük. Országos döntős kosárlabdacsapataink nem tudják fogadni a vendég együttest még a „hazai” mérkőzéseken sem. A testnevelésórák sem férnek el. A délelőtti órarendbe csak 0. óra beiktatásával illeszthető be az összes gimnáziumi testnevelésóra. A tervezett csarnokban lehetséges lenne két párhuzamos óra is egy időben.

A tervezett szabványos kosárlabdapálya méretű (összesen mintegy 1600 nm alapterületű) tornacsarnok négyszerese a jelenleginek, 180 férőhelyes lelátóval, keresztbe is két gyakorló, egymástól térelválasztó függönnyel függetleníthető kosárlabdapálya kialakításával. A háromszintes, két részre oszló tömeg harmonikusan illeszkedik a műemléki-világörökségi környezetbe: a domboldalba simul. A nagyobb rész a játékteret foglalja magában, a gimnáziumhoz közelebbi kisebb a kiegészítő funkciókat. A gimnáziummal való összeköttetést a régi és az új tornaterem előterei közötti alagút biztosítja, rendezvények esetén a gimnázium melletti út szintjéről induló gyaloghíd segíti a megközelítést. Az épületet járható zöldtető fedi, nyugati homlokzata ablakokkal tagolt, pilléres kialakítású.

A csarnok összköltségvetése mintegy 600 M Ft, amelynek nagyobb részét, 400 M Ft-ot pályáztunk meg a TAO sporttámogatás keretei között. A maradékot önrészként a Pannonhalmi Főapátság, ill. a gimnázium jótékonysági gyűjtése biztosítaná. Az épület fenntartása előzetes számítások szerint gazdaságosnak ígérkezik. A fenntartási költségeket a kosárlabdatornákból származó bevétel fedezné. Hővesztesége várhatóan alacsony lesz a süllyesztett elhelyezkedésnek és nyugati oldalon elhelyezett hatalmas bevilágító ablaktábláknak köszönhetően. Szellőzése is elsősorban gravitációsan működhet.

A fenti igények mellett utánpótlás kosárlabdatornák, sporttáborok rendezésére is alkalmas a terem. Az apátság infrastruktúrája lehetővé teszi akár több turnus lebonyolítását a nyár folyamán. Az apátság Szent Jakab Vendégháza biztosíthatja akár négy csapat számára is a szállást, a kollégiumi ebédlő pedig az étkezést. A kosárlabdacsarnok megépülésétől a környék kosárlabdacsapatai közötti együttműködés fellendülését, ill. a kosárlabdasport népszerűsítését várjuk.