Bál + Bödön + RIP + 1 %

Kedves Alumni,

jó és szomorú hírekkel, kérésekkel jelentkezünk, buzdításként pedig Cirill főapát úr tegnapi, a Szent Benedek-napi liturgián elmondott intő szavaival köszöntünk Benneteket:

„Ami nemes, ami igazságos, ami tiszta, ami szeretetre méltó, ami jóhírű,  azaz ami kiváló és dicséretes, arra irányuljon figyelmetek” (Fil 4,8-9).
Mintha Szent Benedek atyánk mondaná nekünk, ezeket az igazán fontos szavakat, amikor ma, a napi események, és az azokról kerengő információk középpontjában éppen, hogy nem az áll, ami nemes, ami igazságos, ami tiszta, ami jóhírű. Ezért a legkülönbözőbb társadalmi kérdések, Európa jövőjéről alkotott vélemények megfogalmazása, a határainkon dúló ukrajnai háború megítélése, és folytathatnánk vég nélkül a témákat,  amelyek mind-mind megosztottságot, olykor gyűlöletig menő ellenségeskedést képesek teremteni akár még családon belül is, és széttördelik, az egyébként is törékeny békét.

Bencés Bál

Itt még nem számoltunk be róla, hogy nagyon jól sikerült az idei Bencés Bál a visszajelzések alapján. A jótékonysági eredménye több mint 4,7 millió Ft, ami nagyon komoly összeg. Ezúton is köszönünk minden támogatást!
Azzal, hogy eljöttetek és vettetek tombolát, fogyasztottatok a jótékonysági italpultnál, részt vettetek a csendes liciten, saját munkátokat és termékeiket ajánlottátok fel, ill. tombolafelajánlással vagy közvetlen támogatással segítettek bennünket. Volt olyan is, aki a támogatáson felül még az osztálytársait is meghívta egy asztal lefoglalásával.
A bálról készült képekbe itt tudtok belenézni.

Bödön

Visszaadni valamit abból, amit a Pannonhalmi Főapátságtól és a gimnáziumtól kaptak. Ez a cél vezérelte öregdiákjainkat abban, hogy hagyományteremtő szándékkal megszervezzék az első Bencés Öregdiák Önkéntes Napot. Csaknem húszan – köztük  Főapát úr – ragadtak kerti szerszámokat 2024. március 2-án, hogy közösen szépítsék az arborétum- és gyógynövénykertet. Beszámolót itt olvashattok (sőt hallgathattok!) az eseményről.

RIP
Bálint Márton (1997-2024)

Biztosan többen már hallottátok, hogy egykori diákunk, Bálint Marci (2016B) január 31-én tragikusan fiatalon elhunyt, maga után hagyva feleségét, Rékát és születendő gyermeküket, Ágostont. Mivel Réka még tanulmányait folytatja latin-angol szakos tanárként, ezért Marci halála nem csak lelkileg, hanem anyagilag is nagyon nehéz helyzetbe hozta kis családjukat. Páran Marci pannonhalmi osztálytársai és barátai, szeretnének segíteni nekik, ezért adománygyűjtést indítanak. A befolyt összeget teljes egészében átadják Rékának, ami így nagyban megkönnyítheti a helyzetüket akár lakhatásuk biztosítását tekintve (jelenleg albérletben laknak), akár a születendő Ágoston baba eltartására gondolva. Az adományokat az alábbi számlaszámra várják április 30-ig:
11600006-00000001-99723050 (Telek András, 2016B).
Réka és Ágoston nevében is köszöni a 2016B osztály

1 %

Kérjük, az idei évben is támogasd adód 1 százalékával a Pannonhalmi Bencés Gimnázium Közhasznú Alapítványt!
Az elmúlt év támogatásai és adományai nyomán korszerűsíthettük a tantermeink és oktatási eszközeink egy részét, hogy a mai kor követelményeinek megfelelő és inspiráló környezetet biztosíthassunk diákjainknak. Szeretnénk ezt a munkát folytatni, ehhez kérjük most segítséged az adó 1% -oddal.
Adószámunk: 18535741-2-08.
Az online rendelkezés elérhető felülete: https://eszja.nav.gov.hu/app/login/#login
Jó készülődést, áldott Húsvétot kívánunk, barátsággal,

Barcza István (1987B)
titkár

Archívum