Koncertek + Önkéntes nap + Kérdőív

Kedves Alumni,

első nagyböjti levelünkben koncertajánlóval, egy rendkívüli öregdiák ötlettel és egy rendhagyó diákkéréssel jelentkezünk.

Nagyböjti koncertek
Pannonhalma, Bazilika

A Bazilika800 emlékév keretében idén is több nagyszerű koncertet kínál a Főapátság. A nagyböjti koncertsorozat nyitó alkalmán a világhírű belga Vox Luminis együttes lép fel, 2024. február 23-án. A következő koncerten a korhű hangszereken játszó kamarazenekar, a Capella Savaria zenél márc. 22-én. Április 1-jén, Húsvéthétfőn pedig a  fiatal orgonaművész, Lévai Kamilla játszik barokk és 20. századi darabokat.
Már most jelezzük, hogy az idén 20 éves Arcus Temporum a 80 éves magyar zeneszerző, Eötvös Péter és Mozart munkásságát állítja párhuzamba egymással.
Sok szeretettel várunk mindenkit a koncertjeinkre!

Önkéntes nap
Pannonhalma, 2024. március 1-3.

Szoboszlai Dávid és Török Csaba (2003B) tavalyi érettségi találkozójuk alkalmával született kezdeményezését tolmácsoljuk. Látva, hogy az eltelt évek az alma materen is ott hagyták nyomukat, született meg az ötletük, hogy az “Ora et labora!” jelmondatot szem előtt tartva, két kezük munkájával segítsenek, tegyenek jobbá, javítsanak meg valamit, majd zárják imával a napot.

Ezúton hívunk titeket is az első Bencés Öregdiák Önkéntes Napra.
Imádkozzunk és dolgozzunk közösen, követve a hagyományt és tovább építve közösségünket!

Program:
Március 1. Péntek:
Érkezés kinek-kinek lehetősége szerint.

Március 2. Szombat
07:30 Reggeli
08:30 Kerti munkák az arborétumban
12:00 Ebéd
13:00 Kerti munkák az arborétumban
17:00 Tisztálkodás és vacsora
19:00 Vesperás

Március 3. Vasárnap:
Reggeli, szentmise, hazautazás

Ha csatlakoznál, kérünk, töltsd ki ezt a kérdőívet február 25-ig!

Az önkéntes munkában résztvevőket Főapát úr szállás és étkezés biztosításával, korlátozott mértékben szerszámokkal, ill. személyes jelenlétével is támogatja. Ha tudsz, hozz magaddal kerti szerszámokat!

További információ a közösségi médián keresztül.

Diák kérdőív

Néhány végzős diákunk egy a Budapesti Műszaki Egyetem által szervezett tanulmányi versenyhez kérdőívet készített navigációs rendszerek használatával kapcsolatban. A kérdőívet itt találjátok, kitöltése valóban kevesebb, mint öt perc. Kérjük, ha időtök engedi, töltsétek ki, nagy segítség lenne nekik! Köszönjük!

Barátsággal,

Barcza István (1987B)
titkár

Archívum