Ökumenikus hétvége – kosárkupa – BDSZ 100 – Teleki/Gyöngyössy

Kedves Alumnusok,
aktualitásokkal, beszámolóval és a közel jövő eseményeivel jelentkezünk.

Ökumenikus hétvége
Pannonhalma, 2023. szept. 20-24.

Nagy jelentőségű egyházi esemény helyszíne lesz a hétvégén az apátság. Pannonhalmára látogat I. Bartholomaiosz konstantinápolyi ökumenikus pátriárka. A pénteki Ökumenikus konferenciát és az azt követő vesperást, ill. a vasárnap 10 órakor kezdődő Isteni Liturgiát online is követhetitek az apátsági youtube-csatornán. Ez utóbbi, vasárnapi liturgiát a Duna Televízió is közvetíti.

Alumni-kosárkupa
Pannonhalma, 2023. október 7. szombat

Idén is megrendezzük – immár 9. alkalommal – hagyományos kosárkupánkat október első szombatján a Pannonhalmi Tornacsarnokban.
Gyertek el minél többen, álljatok össze a régi csapattal.
Jelentkezési határidő: szept. 30, már voltak csapatok, amelyek jelentkeztek.
Részvételi díj: min. 15 000 Ft csapatonként, mindenkinek a lehetőségeihez mérten.
Nem csak a kosarasokat, hanem osztálytársaitokat és családtagjaitokat is szeretettel várjuk. Kötetlen együttlét, beszélgetés, közös bencés múlt.
Apukáknak, nagypapáknak a figyelmébe ajánljuk, hogy ezen a napon lesz I. Nyílt napunk is, amelyről itt tájékozódhattok.

BDSZ 100

Jó volt a visszhangja a múlt hétvégi jubileumi Bencés Diáknapnak. Ezúton is köszönjük a szervezőknek, Nógrádi László elnöknek és Hornyák Levente főtitkárnak a sok munkát. Az eseményről készült beszámolót itt olvashatjátok el, további fényképeket pedig itt tekinthettek meg – Szabó Ágoston (12.A) diákunk jóvoltából.

Teleki/Gyöngyössy-terem

A Teleki- és a Gyöngyössy-termek felújítására már 1 531 000 Ft adomány gyűlt össze, hálásan köszönjük!
Amennyiben Te is szívesen küldesz támogatást a 7 millió forintos beruházáshoz, felajánlásodat szeretettel várjuk a Pannonhalmi Bencés Gimnázium Közhasznú Alapítvány számlájára:

CIB Bank: 10700031-67894792-51200002,
közlemény: Gyöngyössy-terem (név, osztály).

A pannonhalmi kollektív mozitörténethez két rövidebb részt közlünk:  

Kőrös László (1977A) így emlékezik vissza:

Az – emlékeimben barna faborítású – helyiségben találkoztunk Borsos Miklóssal, Sántha Ferenccel, Jankovich Marcellal, Gábor Pállal és még ki tudja miféle nagyságokkal, akiket nekünk hívtak oda: hadd kupálódjunk. Azért ezek az alkalmak: bepillantások voltak a Parnasszusra.”

Takács László (1987A) pedig így:

S hogy milyen messze volt egymástól az a gimnáziumi évek mozis világa és azé a közegé, ahonnan jöttem. Pannonhalmán láttam a Taviani-testvérek Szent Lőrinc éjszakája című filmjét. Még adták a mozik, és gondoltam, elmegyek és elviszem rá anyámat is. A Vörös Csillag filmszínházban csak mi ketten váltottunk jegyet az előadásra. Ennyi nézőnek azonban nem vetítették le a filmet…

Várjuk további visszaemlékezéseiteket!


Barátsággal,
Barcza István (1987B)
titkár

Archívum