Buli + 1 % + apasebek + eredmények

Kedves Alumnusok,
friss híreinkkel jelentkezünk.

Bencés Buli a Jezsuban
Budapest, Lőrinc pap tér, 2023. május 20. szombat 19.00

Nagyon készülünk a szombati Alumni-találkozóra. “Bencés Meets Jezsuita” jeligével május 20-án, szombaton a Bencés Big Band és a gimnázium kórusa a Lőrinc pap téri Jézus Szíve Jezsuita Templom előesti 7-es miséjén játssza a Gospel-misét. A homíliát Hardi Titusz OSB, gimnáziumunk egykori igazgatója mondja. Mise után, 20.30-kor a Big Band ad koncertet a templomkertben. Mindenkit nagy szeretettel várunk! Gyertek el, töltsünk együtt egy jó hangulatú, kötetlen, igazi bencés estét!
Kérjük, adományotokkal járuljatok hozzá a zenekar és a kórus utazási költségeihez.

1 % MOST

Már csak néhány nap van hátra az adóbevallás május 22-i határidejéig.
Kérjük, ne feledkezzetek meg róla, és ne feledkezettek meg rólunk!
Adótok 1 százalékával támogassátok a Pannonhalmi Bencés Gimnázium oktatási, nevelési szolgálatait, a jövőt!
https://eszja.nav.gov.hu/app/login/#login
Pannonhalmi Bencés Gimnázium Közhasznú Alapítvány
Adószám: 18535741-2-08

Apasebek
Tarjánpuszta, 2023. jún. 2-4.

Egy kizárólag férfiakra szabott, férfiaknak szóló hétvégére szeretnénk felhívni a figyelmeteket, amelyet két bencés öregdiák tart felváltva az ország különböző pontjain: Zöldy Pál (1970A) TCI tréner, a Férfisátor alapítója, ill. Bella Gábor (Czuczor 1990B) tanár, mentálhigiénés szakember.
Az elmúlt évtizedekben több száz férfi vett részt az Apasebek témájú és más hasonló hétvégéken. Az elvonulások után gyakori visszajelzés tőlük, hogy ezek a férfi gondolkodásra szabott, alapvető témákat és kérdéseket feldolgozó, gyakorlatias alkalmak megerősítővé tudnak válni a  hétköznapok küzdelmeiben.
Szívesen ajánljuk figyelmetekbe a soron következő lehetőséget (Tarjánpuszta, 2023. jún. 2-4.). További részleteket itt olvashattok.

Diákjaink eredményei

Idén is szép eredményeket értek el diákjaink a középiskolai versenyeken. Szilágyi Barnabás (10.B) a Szilárd Leó Atomfizikai Versenyt nyerte meg, Zsigmond Soma (12.A) a Kárpát-medencei Középiskolás Irodalmi Pályázaton kapta meg prózában a pályázók díját. Atlétáink a mezei futóversenyen lettek elsők, vívóink a Diákolimpián szereztek 4 arany-, 4 ezüst- és 6 bronzérmet. Büszkék vagyunk rájuk, örüljetek velünk ti is!

Barátsággal,
Barcza István (1987B)
titkár

Archívum