pápa + Bál + Buli + Salve + film

Kedves Alumnusok,

a közelgő pápalátogatásról, ebben a tanévben utoljára a Bencés Bálról és idén másodszor a Bencés Buliról. Ezen kívül még az apátság új kávézóját és egy filmet ajánlunk a figyelmetekbe.

Cirill főapát úr a pápalátogatásról

A közelgő pápalátogatás elé Cirill főapát úr véleménycikke jelent meg az Indexen, amelyben többek közt arról ír, hogy a pápa „azt szeretné, hogy az egyház szolidárissá váljon a ma emberével, úgy, hogy kortársaink öröme és reménysége, bánata és fájdalma, az egyház örömévé és reménységévé, bánatává és fájdalmává váljon.” A cikket itt tudjátok elolvasni.

Bencés Bál 2023

„Adj neki szívesen, és ne essék rosszul az, hogy adsz, mert éppen azért fogja megáldani Istened, az ÚR minden munkádat és minden vállalkozásodat.” (5Móz 15,10).

Az elmaradt Bencés Bál nem várt összefogást eredményezett. A bál támogatói megerősítették korábbi támogatásukat, sokan a megváltott belépőjegyük árát ajánlották fel támogatásként, és voltak olyanok is, akik a bálra ugyan nem regisztráltak, de csatakoztak támogatóként a jótékonysági célhoz, rászoruló diákjaink támogatásához.
Ennek eredményeként majdnem rekordösszeg, 4 150 151 Ft gyűlt össze.

Nagyon hálásak vagyunk!

Amennyire csalódottak voltunk az elmaradt bál miatt, annyira örülünk, hogy a segítségetekkel meg tudtuk menteni az elveszett helyzetet.

Tudjuk, hogy ezt többször nem lehet megtenni, nem is szeretnénk. Reméljük, a jövő évben a bál megtartásával tudunk majd együtt mulatni és gyűjteni a jótékonysági célra.

Bencés Buli a Jezsuban
Budapest, 2023. május 20. szombat 19.00

Az idei tavaszra tervezett Bencés Diáknapot a BDSZ 100 keretében szeptember 9-én tartjuk Pannonhalmán. Az így felszabaduló időpontban viszont Pannonhalma megy Budapestre. Május 20-án, szombaton a  Bencés Big Band és a gimnázium kórusa a Lőrinc pap téri Jézus Szíve Jezsuita Templom előesti 7-es miséjén játssza a Gospel-misét. A mise után a Big Band ad koncertet a templomkertben. Mindenkit nagy szeretettel várunk! Gyertek el, töltsünk együtt egy jó hangulatú, kötetlen, bencés estét!

Salve kávézó

Örömmel adunk hírt arról, hogy Pannonhalmán, a Boldogasszony Kápolna felé vezető úton, a Hospodár fölött megnyílt az apátsági Salve kávézó. Frissítőket, süteményeket és pizzát is lehet itt kapni. PAX-kártyával 10 % kedvezményben részesültök. Külön felhívom a figyelmeteket az Alumni-pizzára! Gyertek, próbáljátok ki!

Filmajánló: Az első kettő

Öregdiákunk, Vass Gergely (2005B) operatőr filmje Az első kettő címmel már több rangos nemzetközi filmfesztiválon elnyerte a legjobb filmnek járó díjat, Párizstól Dél-Karolináig. A filmet magyar mozik is játsszák még kb. két hétig. Ha van időtök, most nézzétek meg!

Barátsággal,
Barcza István (1987B)
titkár

Archívum