Bencés Bál + 1 % + kiállításmegnyitó

Kedves Alumnusok,
a Bencés Bál elmaradásáról, az 1 %-ról és egy közelgő kiállításmegnyitóról szól jelen hírlevelünk.

BENCÉS BÁL 2023: ELMARAD

Az április 22-re tervezett XVI. Bencés Bált nem tudjuk megtartani. Számos oka van ennek. Idén az ismert gazdasági nehézségek miatti kényszerűségből a szokásos farsangi szezon után, másodjára is próbáltuk megszervezni az eseményt, de sajnos így sem jelentkeztek elegendő számban. Emiatt nem lehetett volna az egy főre jutó költségeket kigazdálkodni.

A jótékonysági cél azonban változatlanul érvényes: szeretett alma materünk, a Pannonhalmi Bencés Gimnázium rászoruló diákjainak támogatása. Most a tanulók egynegyede, közel nyolcvan fiú számít rászorulónak. A gimnázium azonban soha nem válogatott és soha nem válogathat pusztán anyagi alapon a jelentkezők között, ezért minden támogatás kiemelten fontos.

Keresztény küldetésünk, hogy felkaroljuk a szerényebb anyagi körülmények között élő szorgalmas, tehetséges diáktársainkat. A beregisztrált és a belépőjegyeket befizető diáktársaink közül már sokan jelezték, hogy a bál elhalasztása ellenére átutalják a belépők összegét. Számos további egyéni és céges adományozónk pedig a már szóban felajánlott támogatási összeget szintén megadja a rászoruló diákok támogatására.

Lelkesítő, örömteli, bencés diákhoz méltó jócselekedetek. Hálával tartozunk nekik!

Amennyiben úgy gondolod, hogy Te is tudnád támogatni ezt a célt, kérjük, hogy az általad felajánlott összeget a Pannonhalmi Bencés Alumni számlájára utald: 10700031-68370884-51100005 (külföldről IBAN: HU64, SWIFT-kód: CIBHHUHB). A közlemény rovatba kérjük, írd be: támogatás.

Hálásak vagyunk minden felajánlásért és segítségért!

1 %

Ha pedig még nem tetted, itt az alkalom, hogy adód 1 %-át feljánld iskolánknak! Oktatási-nevelési szolgálatunk egyidős a 996-ban alapított monostorral. Ebbe a munkába bekapcsolódott az elmúlt századok ezernyi szerzetese, tanára, diákja, támogatók és munkatársak egyaránt. Így lettünk mi is bencés diákok. 
Segíts abban, hogy ezt a szolgálatot az egyházért és Magyarországért tovább folytathassuk. Írjuk együtt a következő 1000 év történetét! 
Kérjük, válassz minket, nekünk ajánld fel adód 1 %-át!

https://eszja.nav.gov.hu/app/login/#login
Pannonhalmi Bencés Gimnázium Közhasznú Alapítvány
Adószám: 18535741-2-08

Tolnay Imre kiállításmegnyitója
Pannonhalma, Gimnáziumi Galéria, 2023. április 21., péntek 17 óra

Most pénteken lesz Tolnay Imre festőművész kiállításának gimnáziumi megnyitója. A kiállítást húsvéti vendégeink már láthatták, de most Zászkaliczky Zsuzsa művészettörténész ünnepélyesen megnyitja diákjaink számára is a Gimnáziumi Galériában.
Szeretettel várunk Benneteket is!

Barátsággal,

Barcza István (1987B)
titkár

Archívum