Diáknapok + Peter Cullinane + 1%

Kedves Alumnusok,
fontos időpontváltozás miatt írok, egy jó barátunk emlékmiséjéről, ill. az adó 1 százalékos felajánlások legjobb helyéről.

BENCÉS DIÁKNAPOK
Budapest, 2023. május 20. ÉS Pannonhalma, 2023. szeptember 9.

A hagyományos május végi Bencés Diáknapunkat nem tartjuk meg Pannonhalmán. Május utolsó szombatján iskolai (pünkösdi) szünet van, az előtte lévő szombaton pedig a győri bencések tartják szokásos diáknapjukat.

Mivel a Bencés Diákszövetség idén ünnepli 100 éves jubileumát – az ütközést elkerülendő és a méltó ünneplés érdekében – azt kérte, hogy rendhagyó módon tegyük át 2023. szeptember 9. szombatra a pannonhalmi találkozót. Így ezen a napon, a BDSZ 100-on várunk benneteket Pannonhalmán.

Május 20-án azonban szeretnénk veletek Budapesten találkozni. Kaposi Brúnó (2013A), a budapesti Jézus Szíve Jezsuita Templom orgonistája meghívására az esti misén a gimnázium kórusa énekel. Gyertek el egy igazi bencés misére! Erre az alkalomra talán sikerül egy Bencés Big Band-koncertet is megszervezni. Részleteket később küldünk. Addig is írjátok be a naptárotokba!

Peter Cullinane

Januárban kaptuk a megrendítő hírt, hogy Peter Cullinane, aki szinte tanárként volt jelen iskolánk életében, 79 éves korában, rövid betegség után elhunyt. Sokan közülünk az ő révén jutottak ki Angliába. Peterért temetése napján, február 23-án 18.00 órakor mondunk szentmisét a Pannonhalmi Bazilikában. Budapesten is lesz érte szentmise, 2023. február 28-án, kedden 17:00 órakor a budapesti Szent Anna Plébániatemplomban (Bp. I. kerület, Batthyány tér 7.). Emlékező sorainkat itt olvashatjátok.

1 %

Tavaly az 1 százalékos adófelajánlásokból összesen 6.265.707 forintot kapott  gimnáziumunk alapítványa, 593 felajánlótól.
Nagyon köszönjük ezúton is!
Ennek segítségével korszerűsíthettünk két tantermet, hogy a mai kor követelményeinek megfelelő és inspiráló környezetet biztosíthassunk diákjainknak.

Idén is nagy szeretettel várjuk felajánlásaitokat!
Kérjük, adótok 1 százalékával támogassátok a Pannonhalmi Bencés Gimnázium oktatási, nevelési szolgálatait!
https://eszja.nav.gov.hu/app/login/#login
Pannonhalmi Bencés Gimnázium Közhasznú Alapítvány
Adószám: 18535741-2-08

Barátsággal,

Barcza István (1987B)
titkár

Archívum