Mária-kiállítás + Szent István-nap + Arcus Temporum + Irányítástechnika 50 + Időpontok

Kedves Alumnusok,

a nyár vége felé közeledve néhány számunkra fontos, pannonhalmi eseményre szeretnénk felhívni a figyelmeteket.

Mária-kiállítás
Boldogasszony-kápolna, 2022. aug. 15., 14 óra

Mária, újul világ nevedben címmel új időszaki kiállítás nyílik 2022. augusztus 15-én, hétfőn, 14 órakor a Boldogasszony-kápolnában.  A kiállítást megnyitja: dr. Dejcsics Konrád OSB, kulturális igazgató. Kurátor: dr. Mélyi József művészettörténész; alkotók: Czene Márta, Imre Mariann, Zellei Boglárka Éva. Kérjük, részvételi szándékotokat 2022. augusztus 12-ig a kultur@osb.hu címen jelezzétek.

Szent István-nap
Pannonhalma, 2022. aug. 20.

Idén is színes programmal várunk mindenkit augusztus 20-án. Többek között 15.30-kor Horváth Márton Levente (orgonaművész) ad ünnepi orgonakoncertet a bazilikában. Majd 20.00 órakor különleges helyszínen Szent István Intelmeit adja elő Bányai Kelemen Barna (színművész) Borbély Mihály (fúvós hangszerek) kíséretében. Az előadás nem csak Szent István szellemiségét idézi meg, hanem különleges módon emlékezik meg a nemrég kényszerűségből kivágott milleniumi fenyőről. Jegyeket az előadásra és az orgonahangversenyre az új turisztikai honlapon tudtok váltani. Szeretettel várunk Titeket a többi programra is!

Arcus Temporum Művészeti Fesztivál
2022. aug. 26-28.

Arcus Temporum idén is lesz. A fesztivál mottója a Megújulás, amely talán soha nem volt aktuálisabb, mint napjainkban.
Az idei időív két pillérét J. S. Bach és Lera Auerbach, napjaink egyik legkeresettebb és legizgalmasabb kortárs alkotója adja, aki jelen is lesz a fesztiválon.
Az idén 18. alkalommal megrendezésre kerülő fesztivál irodalmi díszvendége pedig Nádas Péter Kossuth-díjas költő. Saját halál című, személyes, katartikus beszámolója azt vizsgálja: valójában ki hal meg, amikor meghalunk? Van-e saját halálunk? További részletek, ill. jegyvásárlás itt.

Irányítástechnika 50

Az előttünk álló tanév első félévében egy kiállítást tervezünk Pannonhalmán az Ambrus atya által 1972-ben indított matematikai-logikai, majd irányítástechnikai szakkör 50. évfordulója alkalmából. Az áramkörökön és kapcsolótáblákon túl azt is szeretnék bemutatni a szervezők, hogy milyen hatása volt a szakkörnek a résztvevőkre akkor és az azóta eltelt év(tizedek)ben. Ehhez kérjük azok segítségét, akik aktív részesei lehettek ennek a maga nemében országosan is úttörő képzésnek.
Várunk tőletek fotót, videót/videóüzenetet, tárgyi emléket,  személyes hangú beszámolót arról, hogy kinél milyen hatással volt a szakkör a további életére, esetleg mit jelentett a munkájában, pályafutásában: játékot programozott a gyerekének, vagy saját munkája kapcsán írt programot egy géphez, egy gyártási folyamathoz, egyéb termékhez, vagy kiemelkedő tudományos eredményeket ért el.
Ambrus atyával kapcsolatban is várunk személyes írásokat: Milyen volt mint tanár, osztályfőnök, prefektus, igazgató, szerzetes, plébános, mozigépész, kirándulások és kenutúrák szervezője vagy “unokái nagyapja”?
 
A későbbiekben a kiállítás teljes és bővített anyagát eredeti terjedelmükben virtuálisan is tervezzük közzétenni.
A kiállítást szeptember közepén szeretnénk megnyitni Pannonhalmán, ezért kérünk benneteket, minél előbb küldjétek az anyagokat!
 
Az anyagokat itt várják a szervezők, ahol további információkat is kaphattok: iranyitas50@gmail.com
 
Kérjük, terjesszétek osztály- és szakkörtársaitok körében!

Időpontok

Végül két időpontot szeretnénk megerősíteni. Szeptember 3-ára tervezzük az immár hagyományos PAX ‘n’ Cars autós rendezvényt Pannonhalmán, október 1-jére pedig az Alumni-kosárkupát. Szeretettel várunk benneteket!

Barátsággal,

Barcza István (1987B)
titkár

Archívum