Szinódus + szabadság/korlát

Kedves Alumnusok,

egy Ferenc pápa által indított fontos egyházi kezdeményezésről és egy izgalmasnak ígérkező beszélgetésről írunk az az alábbiakban.

Szinódus

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Ferenc pápa 2021. október 10-én nyitotta meg a pápa azt a kétéves folyamatot, amely a 2023-as püspöki szinódust készíti elő. Ennek részeként a Pannonhalmi Területi Főapátságban elindult egy szinódusi folyamat, a plébániákon február eleje óta folynak a szinódusi beszélgetések. Főapát úr megbízta az Egyházmegyei Szinódusi Teamet, hogy állítson össze kérdőívet azok számára, akik a beszélgetéseken nem tudnak vagy nem akarnak részt venni.

Fontos, hogy a ti véleményetek is megjelenjen ebben a folyamatban!

Emiatt azt kérjük tőletek, akik esetleg nem a Pannonhalmi Területi Főapátság területén éltek, de valamelyik bencés monostorhoz vagy a bencés lelkiséghez kötődtök, hogy töltsétek ki a kérdőívet!

A kérdőív itt található, részletes leírást a főapátsági szinódusi folyamatról – Cirill és Ábel atya ajánlójával – pedig itt olvashattok.
A kitöltés határideje: április 10. Virágvasárnap

A szabadság korlátai, a korlátok szabadsága
Pannonhalma, Viator Étterem, 2022. március 31. csütörtök, 17:00

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Egy különleges programra hívunk benneteket, amelyből lehet tanulni jelenlegi, nem éppen egyszerű helyzetünkben is. Vajon mit tud most mondani több mint 160 évnyi élettapasztalat arról, hogyan lehet nehéz helyzetekben is megtalálni a boldogságot? Hogyan tudják egymást tanítani a generációk? Mit gondol erről a Pannonhalmi Főapátság legidősebb szerzetese, Ambrus atya és mit Tringer László (1957B) pszichiáter, akik ráadásul jó ideje ismerik is egymást?
Beszélgetésük igazi szellemi élménynek és lelki kikapcsolódásnak ígérkezik.
Az esemény egyben a Magyar Krónika magazin Pannonhalmáról szóló számának lapbemutatója, amely ingyenes és nem regisztrációhoz kötött.
Várunk benneteket szeretettel!
Barátsággal,

Barcza István (1987B)
titkár

Archívum