Bencés Bál

Kedves Alumnusok,

a Bencés Bállal kapcsolatban küldök néhány fontos információt.

Bencés Bál 2022

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Sok pozitív visszajelzést, támogatást, bátorítást kaptunk tőletek a XV. Bencés Bál megszervezéséhez. Nagy lelkesedéssel vágtunk bele az előkészületekbe. Külön köszönjük a konkrét, nagyértékű támogatási és tombolafelajánlásokat is.
 
Kiemelt fontosságú számunkra, hogy a bálban mindenki nyugalomban és biztonságban érezze magát, hiszen ez a jó hangulat és a felszabadultság egyik alapfeltétele. Figyelembe kellett vennünk azt a tényt, hogy a pandémia lassan két éve tartó történetében bekövetkezett egy újabb, nagyon gyorsan felívelő – és a szakértői várakozás szerint majd ugyanilyen gyorsan lecsengő – hullám az omikron-variáns terjedése miatt. Ugyanakkor az oltások és a védekezés tapasztalatai lehetőséget nyújtanak arra, hogy megtanuljunk együtt élni ezzel a vírussal. Február 15-ével a kormányzat is szigorította annak kritériumait, ki tekinthető védettnek, hogyan csökkenthető tovább az egyéni és közösségi kockázat.
 
Mindezen tényeket figyelembe véve és járványügyi tanácsadóinkkal konzultálva a bált két héttel később fogjuk megrendezni, mert az minden szempontból egy biztonságosabb időpont. Fővédnökeink, háziasszonyunk, a bencés közösség és valamennyi segítőnk, szolgáltatónk is támogatta ezt a módosítást.
 
Időpont: 2022. február 26.
Helyszín: Larus Étterem
Belépő: 25000 Ft
Rendi fővédnök: Hortobágyi T. Cirill pannonhalmi főapát
Világi fővédnök: Hodász István (1986B), az EGIS Gyógyszergyár Zrt. vezérigazgatója
Háziasszony: Oroszi Beatrix orvos, epidemiológus
 
Megnyílt a bál honlapja, amelyen keresztül elkezdhetitek a jelentkezést. Figyelem: 200 fő jelentkezését tudjuk fogadni, a bencésekkel, tanárokkal és VIP-vendégeinkkel együtt lesz meg a maximum 250 fős létszám.
 
Továbbra is kérjük mindazokat, akik a jegyáron felül tombolafelajánlással vagy anyagi támogatással hozzá tudnak járulni a jótékonysági célhoz, a rászoruló pannonhalmi diákok támogatásához, jelezzék ezt a barcza@osb.hu címen.
 
Hívunk, várunk benneteket szeretettel!

Barátsággal,

Barcza István (1987B)
titkár

Archívum