Szent István + Arcus Temporum

Kedves Alumnusok,
két közelgő eseménnyel kapcsolatban jelentkezünk.

Szent István ünnepe
Pannonhalma, 2021. augusztus 20.

A Pannonhalmi Főapátság augusztus 20-án, Szent István ünnepén a hagyományokhoz hűen megnyitja kapuit, és színes programkínálattal várja a látogatókat. Szeretettel hívjuk és várjuk minden kedves volt Diákunkat és családjaikat a szakrális és kulturális alkalmakra.
A kenyéráldásra a szentmisét követően, 11:30 órától a Szent Mór-szobornál kerül sor, az új kenyeret Cirill főapát úr áldja meg.
Az ünnepi Orgonahangversenyt a Bazilikában Szamosi Szabolcs (1989B) orgonaművész, az Intelmek előadását Hallgass, fiam, atyád intelmére címmel Dunai Tamás Jászai Mari-díjas színművész és Jávori Ferenc, Fegya Kossuth-díjas előadóművész tolmácsolásában hallgathatjuk meg a Millenniumi emlékműnél.
Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Arcus Temporum Művészeti Fesztivál
2021. Pannonhalma, augusztus 27-29.

A XVII. Arcus Temporum Pannonhalmi Művészeti Fesztivál az emlékezet mélyen emberi tapasztalatára figyel, középpontba állítva Liszt Ferenc és Dukay Barnabás munkásságát.
A fesztivál zenei művészeti vezetését idén Klukon Edit és Ránki Dezső zongoraművészek vállalták, akik zongoraművész fiukkal, Ránki Fülöppel együtt alakították ki a fesztivál gerincét adó öt hangverseny programját.
Az irodalmi programok részeként  Pilinszky Jánost idézi meg a háromnapos rendezvény, ill. Marno János József Attila-díjas költővel is találkozhatunk.
A képzőművészetet Krajcsovics Éva Munkácsy-díjas festőművész kiállítása, valamint a Láthatatlan spektrumok időszaki tárlat mellett egy 20 fős, képzőművészeti hallgatókból álló alkotótábor keretében megszülető műalkotások képviselik.
Mindenkit szeretettel várunk!

Barátsággal,
Barcza István (1987B)
titkár

Archívum