Diáknap + Egykori tanáraink + Illatmúzeum + Álláshirdetés

Kedves Alumnusok,
bencés atyák videóüzenetével és még néhány rövid hírrel jelentkezünk.

Bencés Diáknap – online
2021. május 29.

Ahogy jeleztük, idén sem tudjuk megtartani jelenléti formában a most szombaton esedékes Bencés Diáknapot. Szeretnénk azonban online módon küldeni valamit, ami talán útmutató lehet jelen helyzetünkben. Megkértük Ambrus, Cirill és Hugó atyát, hogy gondolják át: Mit mond Szent Benedek a covidról? Milyen nehézségeket hozott, mi volt benne mégis jó? Hogyan induljunk tovább, milyen remények vagy félelmek lehetnek bennünk? A velük készült videóüzenetet itt tudjátok megnézni.

Egykori tanáraink

Tovább bővült iskolánk egykori tanári karát bemutató rovatunk. A korrekciók, pontosítások és újabb adatok mellett 570 feliratozott kép került fel az oldalra. A munkát egy kisebb stáb végzi Torbágyi Tibor (1963A) vezetésével. Hálásan köszönjük nekik ezúton is fáradozásukat! Amennyiben segíteni tudjátok munkájukat további fotóval vagy még hiányzó adattal, esetleg javítással, kérem, forduljatok hozzá közvetlenül.

Itt hívjuk fel a figyelmet arra, hogy egykori tanárunk, Domnanovich Ábel Tamás, az 1959A és 1963A osztályok osztályfőnöke, prefektusa, orosztanára 2021. június 19-én lesz 90 éves lesz. Annak idején politikai okokból, az ’56-os forradalom ötéves évfordulóján, 1961. október 23-án tartott megemlékezés miatt távolították el a rendből. Volt diákjai és barátai ünnepi szentmisével adnak most hálát  Tatabányán, a Bánhidai Szent Mihály templomban 2021. június 19-én 12 órakor kezdődő ünnepi szentmisén. A liturgiát Cirill és Richárd atya vezeti.

Illatmúzeum
2021. május 30., vasárnap 12:00-18:00

A bencés szerzetesközösség a gyógynövényes kultúra újjáélesztésével kezdte meg azt a küldetését, amely során az évszázados hagyományait korszerű tartalommal, innovatív módon újítja meg. Most újabb mérföldkőhöz érkezett a program. Megnyílik a Pannonhalmi Főapátság és Magyarország első Illatmúzeuma!  „Élmények és illatok” címmel a nagyközönség számára is látogathatóvá tesszük ezt a turisztikai attrakciót a megnyitó napjától. Május 30-án vasárnap 12:00-tól 18:00-ig várjuk az érdeklődőket számtalan ingyenes programmal az arborétumban. További részletek itt olvashatók.

Álláshirdetés
Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola

A Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola, amelynek rektora Fejérváry Jákó OSB,  pályázatot hirdet főtitkári munkakör betöltésére. A Főiskolán a főtitkár elsősorban jogi, szervezeti, adminisztrációs szinten vesz részt az intézmény működtetésében. A főtitkár tagja a Főiskola vezetőségének. A négy évre szóló, teljes munkaidejű állás kiírását itt olvashatjátok.

Barátsággal,
Barcza István (1987B)
titkár

Archívum