Konferencia + Kisfilmek + Diáknap

Kedves Alumnusok,
három rövid hírrel jelentkezünk.

Út a fenntarthatóság felé – konferencia
2021. május 14.

Május 14-én, pénteken délután lesz a 72 Tanítvány Mozgalom kezdeményezésére egy online konferencia, amely a fenntarthatóság és teremtésvédelem kérdéseivel foglalkozik. Részben az országos helyzetet értékelik, részben pedig regionálisan, Győr és Pannonhalma környékének erőfeszítéseivel foglalkoznak majd. A konferenciát Hortobágyi T. Cirill főapát köszöntője nyitja meg 14 órakor. A konferenciáról itt olvashattok részletesen, ahol regisztrálni is tudtok.

Apák és fiaik – kisfilmek 

Mi az a bencés maffia és kinek kell iskolaköpenyt hordani gimnáziumunkban? Előbbiről generációk óta mesélnek az ezeréves falak között, utóbbira egykori igazgatónk Korzenszky Richárd atya szállóigévé vált mondása adja meg a választ. Vajon mennyit változott iskolánk több mint 30 év alatt? Mit jelentett és mit jelent Pannonhalma egykor és most az apáknak, akik még akkor jártak ide, amikor beszélni sem szabadott róla? És mit a fiaknak, akik nyomdokaikba lépve épp az érettségi előtt állnak? Horváth Csaba mellett OKTV angol győztes fia, Dávid, Koleszár Kázmér mellett pedig a fizika győztes Csoma mesélnek a pannonhalmi „Roxfortról”. A róluk készült kisfilmek pedig a Főapátság youtube-csatornáján tekinthetők meg.

Bencés Diáknap – online

A járványügyi helyzetre vonatkozó enyhítések ellenére még óvatosabbak vagyunk. A Főapátságban és a gimnáziumban szigorúbb szabályok érvényesek, mint a külvilágban. Emiatt sajnos idén sem tudjuk jelenléti formában megtartani a május végi Bencés Diáknapot, nem tudjuk megnyitni teraszainkat. Készülünk azonban némi online tartalommal, amelyről a későbbiekben adunk hírt. Megértéseteket kérjük!

Barátsággal,
Barcza István (1987B)
titkár

Archívum