tanáraink + Ambrus lovag + karácsonyvárás + adventi meglepetés

Kedves Alumnusok,

az alábbi karácsonyi csomagot  gondoltuk ki az ünnepi készületre.

Tanáraink

Komoly karácsonyi ajándékot tudunk átadni nektek: iskolánk tanárait vettük számba, ki, mikor, melyik osztályban, mit tanított. A hosszú hónapokon át tartó hatalmas munkát Torbágyi Tibor (1963A) végezte el fáradhatatlanul, többetek segítségével. Minden osztályt felkeresett az adatok pontosítására, frissítésére. Ezúton is köszönjük neki ezt az áldozatos munkát, és mindannyiotoknak, akik segítettetek neki. Néhány osztálytól még várja a visszajelzést!
Az eredményt a gimnázium honlapján találjátok. Minden osztály mellett klikkelhető a tanári névsora, ill. van egy nagy összefoglaló táblázat is az iskolatörténet összes tanáráról. Fogadjátok nagy szeretettel! Tudjuk, hogy vannak benne még mindig hiányosságok és pontatlanságok. Kérjük, ha ilyet találtok, vagy egyéb észrevételetek van, írjátok meg!

Ambrus lovag

Bizonyára értesültetek róla, hogy Ambrus atyát a Magyar Érdemrend lovagkeresztjével tüntették ki, amelyhez ezúton is gratulálunk. Az ő nem kifejezetten karácsonyi, mégis az ünnep egyszerűségéhez illeszkedő gondolataival, szinte életvezetési tanácsaival kívánunk jó készületet a közelgő ünnepre. A cikket itt olvashatjátok.

Karácsonyváró éneklés crossover

2020. december 18-án pénteken, 20.30-kor  a 4. gyertyagyújtást, majd 21.15-kor online közvetítjük a Karácsonyváró éneklést a pannonhalmi bazilikából. Hagyományos karácsonyváró énekeinket  (Kiskarácsony, Hopp-csup-csup, Hej víg juhászok, csordások és a többiek) idén nem énekelhetjük együtt, de Kiss Zsolt tanár úr orgona-, valamint Bazsinka Mihály (2006A) szaxofonművész improvizációjában meghallgathatjuk őket az élő közvetítés során. Henrik atya karácsonyi mesét mesél, Kiss Zsolt tanár úr Bachot játszik.

Adventi meglepetés

Végül egy apátsági kezdeményezésre hívjuk fel a figyelmeteket. Támogatóink révén az Egyházmegyei Karitász közvetítésével nehéz sorsú gyermekeknek tudunk könyvet és más ajándékokat adni.
Szeretnénk, ha a támogatóink éreznék, hogy fontosak nekünk, így ők is kapnak egy meglepetéscsomagot a Pannonhalmi Főapátság termékeiből.
Az adventi kampány oldala itt található.
Küldjétek tovább az emailt a gyűjtésünkről, hogy minél több ajándékot juttathassunk el a gyerekeknek. Nem utolsósorban pedig azért, hogy útjára indítsuk a Pannonhalmi Bencés Mecénás Kört, azaz a PBMK-t, amelynek részleteivel még később jelentkezünk.
 

Áldott, békés ünnepet kívánunk, barátsággal,

Barcza István (1987B)
titkár

Archívum