Előadás + Kiállítás + Nyílt nap

Kedves Alumnusok,

két linket küldök a mai levélben, egyet a mai, péntek esti előadáshoz, egyet pedig ma nyíló online nyílt napunkhoz.

Bollobás Béla matematikus gimnáziumi előadása
Pannonhalma, 2020. október 9., péntek, 20.00 ONLINE

2020. október 9-én, pénteken este 8 órakor a Díszteremben Bollobás Béla matematikus (University of Cambridge, University of Memphis) tart előadást A járványok terjedésének egyszerű matematikai modelljei címmel. Kombinatorikában a világ vezető matematikusai között tartják számon.
Sokan hiszik, hogy egy jó matematikus „ki tudja számolni”, hogy egy járvány hogyan fog terjedni. Ez rettentő távol van az igazságtól: még a legegyszerűbb modellek teljes elemzése is reménytelen feladatokhoz vezet. Ennek ellenére a járványok olyan problémák felvetésére inspirálják a matematikusokat, amelyek csodás, bár nagyon nehéz elméletekhez vezetnek. Az előadás két ilyen elmélet kezdetét fogja vázolni, több nagyon szép problémával.
Most is be tudtok csatlakozni, ha van kedvetek október 9-én este 8-kor itt.

Online nyílt nap

Idén nem tarthatunk csak járványbiztos online nyílt napot. Örülnénk, ha fiaitoknak, unokáitoknak megmutatnátok, még ha csak online is, hogy milyen az élet a gimnáziumban. Igyekszünk minél több órába bepillantást adni, ill. egy kalandtúra-videóval is készülnek diákjaink.További részletek a honlapunkon.

Barátsággal,

Barcza István (1987B)
titkár

Archívum