Előadás + Borvásár + Programok

Kedves Alumnusok,

újabb online előadást és egy borvásárt ajánlunk, majd néhány fontos, szívünkhöz közel álló programról szólunk.

Legeza Örs fizikus gimnáziumi előadása
Pannonhalma, 2020. szeptember 25. péntek, 20.00 ONLINE

Következő pénteki előadónk Legeza Örs fizikus (MTA-Wigner Fizikai Kutatóközpont) öregdiákunk (1990B). Jövőnk a kvantumfizika „árnyékában” címmel tart előadást. Habár a matematikai háttér lehet rémisztő, az előadás mégis megpróbálja képi nyelven bemutatni az utóbbi húsz év áttöréseit e területen. Az előadó pár éve a rangos Humboldt-díjban részesült, az MTA doktora.
Diákjaink továbbra is csak részben tudnak jelen lenni személyesen a Díszteremben, a kisebbek csak streamelve követhetik az előadást az osztálytermekben. Így most is be tudtok csatlakozni, ha van kedvetek. Az előadás szeptember 25-én este 8-kor lesz, és itt érhető majd el. Az előadást követően levesszük a netről a videót.

Borvásár
Pannonhalmi Apátsági Pincészet

Már éles a pincészet szüreti kampánya, amely egy rozékartont és egy borválogatást ajánl egyedi, még az Alumni-kedvezményeket is felülíró kedvezménnyel, ekképp e kartonokra további engedmény már nem érvényesíthető. Ajánljuk figyelmetekbe a csomagokat nektek mint első számú fogyasztóközönségünknek, amelyek megvásárolhatók budapesti és pannonhalmi boltjainkban, valamint – a válogatás díjmentes házhozszállítással – megrendelhetők online a borászat webshopjában. További részletek itt.

Programok

A járványhelyzet miatt kényszerűen le kell mondanunk két fontos programot a közeljövőből. Október 3-án lett volna a hagyományos Alumni-kosárkupánk, amelyet most elengedünk. Elmarad az erre a napra ütemezett Nyílt napunk is, amelyet viszont online formában szeretnénk majd pótolni.
Ami cserébe nagy hír: a mai napon “kézbe” vehetjük a 80 éves jubileumunkra készült portrésorozatot a közületek kiválasztott évfolyam-képviselőkről. Házon belül október elején mutatjuk be diákjainknak, amelynek lesz egy számotokra is elérhető online változata. A nyilvános megnyitót, ha a körülmények engedik, a tavaszi Bencés Diáknapra tervezzük.

Barátsággal,

Barcza István (1987B)
titkár

Archívum