Online! + Előadás + Kiállítás

Kedves Alumnusok,

az Online!-ba való átjelentkezésre bátorítalak benneteket és két programot ajánlok.

Online! – jelentkezz át, ha még nem tetted volna!

Sokan birtokba vették és beléptek a megújult közösségi felületünkre. A tagság ötöde, több mint 400 alumnus jelentkezett be. Bátorítjuk azokat, akik még nem tették volna, hogy lépjenek be, és frissítsék az adataikat!

Még egyszer kiküldünk egy “rendszerüzenetet”. Ha a múltkor nem tettétek volna, kérjük, nyissátok meg, és az abban leírtak szerint járjatok el (belépés, adategyeztetés). Aki gmail-fiókkal rendelkezik, kérem, ellenőrizze a promóciós mappáját is, és onnan tegye át a levelét a beérkezett mappába.

Fontos: nem regisztálnotok kell újra, csak belépnetek! Az Alumni Online!- belépéshez a korábbi regisztrációnál megadott e-mail cím és a régi jelszó használata szükséges! A régi “felhasználó név” már nem használható! Ha semmire nem emlékszel a belépéshez, írj az info@alumni.phbences.hu címre.

Oroszi Beatrix epidemiológus gimnáziumi előadása
Pannonhalma, 2020. szeptember 18. péntek, 20.00 PNLINE

BIztosan értesültetek róla többen, hogy iskolánk egy diákja is érintett volt a covid-fertőzésben. A terjedést a szigorú belső rendtartással sikerült megfékezni. Ahogy Albin atya írja: “A nagy válsághelyzetekben a legkisebb örömhír is megújítja erőinket. Egy ilyen kis győzelem, hogy a pannonhalmi végzősök második negatív teszteredménye is megérkezett, azaz ezt a kis csatát – valószínűleg és sajnos nem az utolsót, de mégis!!! – megnyertük. Nyilván szerencsénk is volt, de az is látszik, hogy van remény, hogy van esély kézben tartani ezt az alattomos vírust. És ez erőt ad majd a következő megmérettetésekben is.”
Emiatt különösen is aktuális nekünk  Oroszi Beatrix  járványügyi szakértő péntek esti előadása a gimnáziumban COVID19: mit tudunk (tenni)? címmel. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium járványmatematikai  projektjének vezető orvos-epidemiológusa a legégetőbb témákat hozza Pannonhalmára.
Diákjaink is csak részben tudnak jelen lenni személyesen a Díszteremben, a kisebbek streamelve követik az előadást az osztálytermekben.
Ha van kedvetek, ti is becsatlakozhattok. Az előadás szeptember 18-án este 8-kor lesz, és itt érhető majd el.

Vendégségben testnél és léleknél – Meinrad Dufner OSB kiállítása
Megnyitó: Pannonhalma, 2020. szeptember 21., 16.00 óra

A németországi Münsterschwarzach bencés apátságában élő Meinrad Dufner OSB művészetét mutatja be az apátság közelgő időszaki kiállítása. A Pannonhalmán bemutatott életműválogatás nemcsak az egyénnek a saját mélységein át vezető küzdelmes útját rajzolja fel, hanem bátor nyíltsággal nyúl hagyományos vallási témákhoz, s ezzel kínál inspirációt a hazai szakrális művészet számára, végül pedig megjeleníti azt a sokszínű és gazdag kulturális hálózatot, amely mintegy harminc éve összeköti Münsterschwarzach és Pannonhalma monostorát, Németországot és Magyarországot.
Kiállításmegnyitó: szeptember 21., 16 óra, amelyen köszöntőt mond: Hortobágyi T. Cirill főapát. A kiállítást megnyitja: Stefan Brunner, a budapesti Goethe Intézet igazgatóhelyettese.
A kiállítás ingyenesen megtekinthető 2020. szeptember 21-től 2021. február 17-ig.

Barátsággal,

Barcza István (1987B)
titkár

Archívum