Elmaradó + online programok

Kedves Alumni-tagok,

legutóbbi levelem óta sok minden történt a világban, magunkra maradtunk a házban, ahogy mindnyájan. Igyekszünk azonban kreatív, online ötletekkel és programokkal tartani a kapcsolatot. És a lelket bennetek és magunkban.

Elmaradó programok

A koronavírus-járványra való tekintettel kénytelenek vagyunk az idei tanévre tervezett Alumni-programjainkat lemondani. Így elmarad az április 19-ére meghirdetett Alumni-koncert és a május 23-ai Bencés Diáknap is. Mindkettőt szeretnénk megtartani egy későbbi időpontban.
A Diáknapra időzített kiállításmegnyitót a jubileumi fotósorozatról egy másik alkalmas időpontban tudjuk megtartani. Megértéseteket kérjük.
A Mezei Futás Iskolai Világbajnokságot, amelyre atlétáink nagy erőkkel készültek, elhalasztották eredeti időpontjáról.

Kreatív húsvét

A gimnázium a digitális átállás óta is szoros kapcsolatot tart fenn diákjaival. A tanórák mellett rengeteg online ötlettel – mindennapi esti ima, távtesi, digitális teázás – próbálja biztosítani a kollégiumi kereteket, lehetőségeket. Fontos élmények kapcsolódnak már ehhez, a visszajelzések alapján.
A főapátság ugyanígy – miközben egy időre bezárt – megnyitotta virtuális kapuját: miseközvetítést, imádságot, homíliát találtok a honlapján, már a karantén idejéből. Ezen a felületen akár imaszándékot is beküldhettek, amelyet felolvasnak a liturgián.
A legfontosabb mindezek közül a közelgő ünnep, a húsvét kreatív – valóban teremtő – megélése. Ehhez nyújt segítséget a főapátság honlapja. Sok ötletet találtok a készülethez ebben a rendkívüli időben. Várunk benneteket szeretettel a Szent Három Nap online liturgiáin.

Sok erőt kívánunk mindnyájatoknak a nagyböjti negyven nap, és reményeink szerint a karantén végéhez közeledve.
Áldott ünnepet kívánva, barátsággal,

Barcza István (1987B)
titkár

Archívum