Alumni-koncert + Gyűjtések + Zsoltárok könyve

Kedves Alumni-tagok,

új programunkkal, az Alumni-koncerttel, gyűjtéseinkkel és egy új könyv megjelenésével jelentkezem.

Alumni-koncert
Budapest Music Center (BMC), Budapest, Mátyás utca 8.
2020. április 19. este 7 óra

A 2018-as, Boston Consulting Group-féle kérdőíves felmérésünk eredményeként a kitöltők 40 %-a korosztálytól függetlenül jelezte, hogy szívesen venne részt komolyzenei koncerten. Ennek eredménye az első Alumni-koncert, a húsvét utáni első vasárnapon. Nagyon készülünk rá, nagy támogatást igényel részetekről is a program bevezetése. Kérjük, terjesszétek a hírét, és gyertek el minél többen! A koncert volt bencés diákoknak, hozzátartozóiknak és jelenlegi diákjaink szüleinek szól.
A koncertre Fejérvári Zoltán zongoraművészt kértük fel, aki a 2017-es montreali versenygyőzelme óta a nemzetközi zenei világ keresett előadóművésze. Bach, Ravel, Chopin műveit játssza. Ezt a programját Washingtonban, Veronában és San Diegóban adja elő a közeljövőben.
A koncert után bemutatkozik a Pannonhalmi Főapátság kulturális évada és az Arcus Temporum Művészeti Fesztivál.
A jegyárat önköltségi alapon határoztuk meg, fiatalabbaknak kedvezményesen. Akinek fontos, hogy ezen felül is támogassa első kifejezetten kulturális programunkat, szívesen várjuk az Alumni-számlán a felajánlását.
Jegyár: 4500 Ft, ill. 3000 Ft (2015-ben vagy utána érettségizettek számára).
Jegyet itt tudtok rendelni.

Gyűjtéseink

Jubileumi fotósorozat: 1947-től kezdődően minden bencés évfolyamból találtunk valakit, akit lefotózhattunk. Jelenleg a portrék utómunkálatait végzik a fotósok. Továbbra is várjuk támogatásotokat. Eddig 328.000 Ft gyűlt össze az 1 MFt-ból, összesen 21 osztálytól. Nagyon köszönjük!
Mezei Futás Iskolai Világbajnokság: nagyon gyorsan gyűlnek az adományok, elsősorban volt atlétáink jóvoltából. Nagyon köszönjük! Eddig 792.000 Ft gyűlt össze a 1,5 MFt-ból.
A gyűjtésekről az Alumni Támogatás-oldalán tudtok tájékozódni.

Zsoltárok könyve

Simon Tamás László osb jóvoltából az Újszövetség után újabb bibliai könyvet vehetünk a kezünkbe új fordításban. A Zsoltárok könyvének héber eredetiből fordított modern szövege, az imádsággá érlelt élettapasztalat minden istenkereső ember számára útmutató és útitárs lehet a nagyböjti időben kiváltképp. A könyv a napokban kerül boltjainkba, és megvásárolható lesz online is.

Barátsággal,

Barcza István (1987B)
titkár

Archívum