Török Loránd + Ambrus 80 + koncert + fotó

Kedves Alumni-tagok,

két nagyszerű összefogásunkkal, egy koncertsorozattal és a jubileumi fotósorozattal kapcsolatban jelentkezem.

Török Loránd: Mol Mester-M díj

Nagy örömmel és büszkeséggel írjuk, hogy Török Loránd tanár úr megkapta a Mol Mester-M díjat, amelyhez ti is sokan hozzájárultatok a kérdőív kitöltésével. Nagyon köszönjük! A hírhez tartozik közvetlenül, hogy nagy megtiszteltetés érte atlétáinkat: meghívást kaptak az idei Mezei Futás Iskolai  Világbajnokságra. Iskolánk történetében ez az első alkalom, hogy atlétikacsapatunk hazánkat képviselve világbajnokságon vehet részt.  A verseny áprilisban lesz a szlovákiai Štrbské Pleso városában. A hat futó és két felnőtt kísérő részvétele komoly költségbe kerül, összesen 1,5 MFt-ba. Kérjük elsősorban volt atlétáinkat, ha tehetik, támogassák kiutazásukat. Támogatásokat a Pannonhalmi Bencés Gimnázium Közhasznú Alapítvány (!) számlájára tudtok küldeni (számlaszám 11996602-03206377-00000000). A közleménybe ezt írjátok: név, érettségi osztály, támogatás, atlétika (pl. Hubera József, 1996C, támogatás, atlétika). Nagyon köszönjük előre is segítségeteket!

Mit kaptam Ambrus atyától?

Az Ambrus atya köszöntésére indított kérdőívünk kitöltésére több mint kétszázan vállalkoztatok. Nagyon köszönjük a részvételeteket, és azt, hogy olyan sokan eljöttetek személyesen is köszönteni őt a vasárnapi vesperáson. Az összegyűjtött köszöneteket Ambrus atya kézhez kapta. Készült belőle egy online válogatás is, amelyet itt tekinthettek meg.

Nagyböjti koncertsorozat Pannonhalmán

A főapátság a 2020-as kulturális és spirituális évadát a „Vendégségben” témakör köré építi. A Szent Márton-bazilikában felcsendülő zene- és kórusművek hallgatása során a nagyböjti időszakban az elcsendesedés, elmélyülés mellett a saját vendégmivoltunkat is felfedezhetjük. Részletekről itt olvashattok.

Fotósorozat

A jubileumi fotózásra február 15-én összegyűlt hetven, különböző korú, véletlenszerűen kiválasztott öregdiák Pannonhalmán. Ők lettek az évfolyamok arcai. Gazdag napot töltöttünk együtt. A fotósorozatra itt várjuk támogatásotokat. Eddig 200 000 Ft gyűlt össze. A projekt költsége évfolyamonként mintegy 15 000 Ft.

Barátsággal,
Barcza István (1987B)
titkár

Archívum