Bencés Bál + Online! + Fotósorozat + Munkalehetőség + Jób

Kedves Alumni-tagok,
közelgő Alumni-programjainkkal és ajánlatainkkal jelentkezem.

Bencés Bál

2020. február 8. szombat, Groupama Aréna
Már több mint 300 jelentkezőnk van a Bálba. Még egy hétig lehet regisztrálni, kéjük, ne halasszátok az utolsó pillanatra: www.bencesbal.hu.
Cirill főapát úr idei felajánlása a nyilvános aukcióra Kako hercegnő porcelán ajándéka, amelyet pannonhalmi látogatása alkalmával adományozott a Főapátságnak.
Gyertek a bálba, hogy minél többen találkozzunk, együtt legyünk!

Adománygyűjtés

Az Alumni Online!-felület fejlesztésére meghirdetett gyűjtésünk eddigi összege 1 228 000 Ft, amelyet a Gimnázium 300 000 Ft-tal egészít ki. Így már csak 72 000 Ft hiányzik a kitűzött  célösszeghez, az 1,6 MFt-hoz. Eddig összesen 39 osztályból érkezett támogatás, amelyet ezúton is nagyon köszönünk. Várjuk további adományaitokat itt.

Jubileumi fotósorozat

Ahogy jeleztük, nagy eseményre készülünk a 80 éves jubileumi év alkalmából. Minden eddigi, 1939 óta indított évfolyamból véletlenszerűen választottunk ki valakit az adatbázisunk alapján, hogy lefényképezzük. Nagyszerű egyeztetéseken vagyunk túl 90 vagy akár 18 éves korú öregdiákjainkkal. A fotózásra portréfotózásban tapasztalt fotográfusokat kértünk fel. Az elkészült képekből álló kiállítást az idei Bencés Diáknapon ünnepélyes keretek közt nyitjuk meg, május 23-án.
A fotósorozat költsége évfolyamonként mintegy 15 000 Ft. A gimnázium próbál pályázni, de elindítottuk a gyűjtést, amelyre már érkezett is 60 000 Ft támogatás. Kérjük, támogassátok jubileumi készületünket!

Katolikus közösségszervező pályázat külföldön

Öregdiákunk hívta fel a figyelmet a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia egyik pályázatára mint pályázati referens. A magyar katolikus diaszpórában – az Európai Unió területén, Észak- és Dél-Amerikában – szolgálatot teljesítő katolikus közösségszervező ösztöndíjas vagy szerződéses munkatárs pozíciókra kiírt pályázatról itt olvashattok.

Jób lázadása – felújított változat
Uránia Nemzeti Filmszínház, 2020. január 27. 18.00

Szeretettel ajánljuk figyelmetekbe újra egykori diákunknak, filmklubunk névadójának, Gyöngyössy Imrének a Jób lázadása c. filmjét, amelynek digitális felújítása kapcsán vetítés és közönségtalálkozó lesz a budapesti Uránia Nemzeti Filmszínházban. A beszélgetésen az alkotók és volt diákunk, Molnár Antal történész is részt vesz.

Barátsággal,
Barcza István (1987B)
titkár

Archívum