Bencés Diáknap

Bencés Diákbál

A 11-kor kezdődő szentmise után két beszélgetés lesz.

 “A jó tanuló felel’: olyan egykori diákjainkat hívtuk el, akik pannonhalmi éveik alatt komoly tanulmányi eredményeket értek el, jól szerepeltek különböző országos versenyeken. Arra leszünk kíváncsiak, hogyan készültek fel itt, ill. hova jutottak.

Pannonhalmi Diákbál: A 80-as évek elejéig élt a hagyomány (talán a kezdetektől), amelyet most diákjaink szeretnének föleleveníteni. Ehhez a múlthoz kerestünk visszaemlékezőket az egészen korai időkből is. Amennyiben vannak fotóitok a korabeli diákbálokról, szívesen várjuk akár papír alapon személyesen, akár digitálisan előzetesen.

A diáknap kísérő programjaiként ajánljuk a Pincészet Szent Orbán-napi rendezvényét és a Pannonhalmi Apátsági Múzeum nagyszabású időszaki kiállítását Lucien Hervé fotóiból.

FONTOS! A hétvégén várható nagy tömeg miatt az arborétum hátsó, Pázmándfalu felé eső sarkában parkoljatok. Feljutáshoz a helyi turisztikai “kisvasutat” használhatjátok, amely 10.00-kor, ill. különjáratként 10.40-kor indul az arborétumból a hegyre. Hozzátok magatokkal az Alumni-kártyátokat a gördülékeny bejutáshoz!

Bencés Diáknap

Archívum