Bál + fotómontázs + orvosi díj

Bencés Bál 2019

Az általunk a bálozóknak kiküldött kérdőív alapján is nagyon jó hangulatú volt az idei bál. Rekordlétszám, 470 volt jelen nagy örömünkre. A tiszta haszon 2 300 000 Ft, amelyet a gimnáziumi konyha támogatására fordítjuk. Az Asztrik főapát úr által felajánlott Fabergé-stílusú tojás nyílt és Harkányi Zoltán öregdiákunk által felajánlott festmény a korabeli Pannonhalmi Bazilikáról csendes aukció keretében kelt el. Sokan támogattak bennünket, akár név nélkül is. Egy váratlan felajánlás is befutott: a bálon az egyik szülőpár egy 500 kg-os angus borjú prémium húsát ajánlotta fel a diákság jóllakatására (a borjúról nincs, de a bikáról van egy képünk, mellékeljük) Minden támogatást ezúton is köszönünk.

 

Fotómontázs

Gimnáziumunk korai időszakának történetét kutatók fényképet keresnek Marsovszky Elemérné (Ackermann Ada) fotomontázsáról. A gimnázium első emeleti folyosóját 70 méter hosszú fotomontázs díszítette, amely 400 jelenetben bemutatta szinte a teljes magyar és olasz történelmet, annak kiemelkedő személyeit. Ezt a fotomontázst 1949-ben (az államosítás idején) eltávolították. Hasonló fotomontázs volt látható a budaörsi reptéren is (ld. melléklet). Aki tud ilyen képről, esetleg van róla fotója, kérjük, jelezze.

 

Szent-Györgyi Albert orvosi díj

Diákunk édesapját, Dr. Körmendy Szabolcs tüdőgyógyász öregdiákunkat (1989B) jelölték a Szent-Györgyi Albert orvosi díjra. Interneten lehet szavazni ezen a linken:

http://szentgyorgyialbertorvosidij.hu/szavazas-2019/

A szavazat akkor érvényes ha a válasz emailben kapott linkkel érvényesítik azt. A finisben vagyunk, a szavazás még pár napig, március 16-ig tart. Nagyon szoros az élmezőny, kérjük, szavazzatok rá! Köszönjük!

Archívum