Újragondolt Alumni

Mint tudjátok, az elmúlt hetekben zajlott az Alumni-program újragondolását és fejlesztését célzó projektünk, amelyet december közepén zártunk le, így szeretnénk Titeket tájékoztatni ennek eredményeiről és röviden összefoglalni a változásokat.

Néhány mondatot a munkafolyamatról: Első lépésként kikértük a véleményeteket a program jelenlegi és jövőbeli működéséről. Emellett megnéztük, hogy más hasonló szervezetek és közösségek hogyan működtetik az alumni-szervezetüket (pl. Oxford, Harvard, Eton). Ezek alapján azonosítottunk fejlesztési területeket és irányokat, amelyek mentén konkrét javaslatokat dolgoztunk ki. A javaslatok közül néhányat már meg is valósítottunk, a többi megvalósítása pedig elindult és terveink szerint jövő év márciusáig ezeket sikerülni is fog befejezni. A programot érintő legfontosabb változtatások pedig az alábbiak:

Megújítottuk a Pannonhalmi Bencés Alumni honlapot

Nagy örömünkre szolgál, hogy bemutathatjuk nektek a mind arculatában, mind funkcióiban megújított és kibővített alumni-honlapot. Az eddigi funkciók mellett olvashattok bemutatkozásokat öregdiákjainkról az ’Akikre büszkék vagyunk’ fül alatt, lapozgathatjátok a Pannonhal-MA újságokat elektronikus verzióban, jelentkezhettek a különböző alumni programokra, új jelszót igényelhettek a belső felületre való belépéshez az ’Elfelejtettem a jelszavam’ gombra kattintva, valamint mostantól böngészhetitek a honlapot okostelefonról is a mobilbarát felületnek köszönhetően.

A többi változtatásért látogassatok el a honlapra a szokásos elérhetőségen és nézzétek meg saját magatok:https://alumni.phbences.hu/

 

Logót terveztünk a Pannonhalmi Bencés Alumninak

A program megújulásának szimbólumaként elkészítettük a Pannonhalmi Bencés Alumni logóit. Ezek színeivel és árkádos motívumaival jelzik a kötődést a Főapátsághoz és a gimnáziumhoz, friss karaktereivel dinamizmust és önállóságot is kifejeznek. Ezek a logók már fel is kerültek az új honlapra, az Alumni adatbázisra, a jövőben küldendő hírlevelekre, illetve találkozhattok majd velük minden egyéb kommunikációs felületen is.

 

Elindítottuk az Alumni-mentorprogramot

Mint azt a jelentkezési ívben láthattátok, elindítottunk egy mentorprogramot, hogy összekössünk fiatal, egyetemista alumni-tagokat hasonló területen tevékenykedő, már az adott területen tapasztalatot és mélyebb tudást szerző öregdiákokkal. A program ötlete rendkívül népszerűnek bizonyult, több mint 60-an jelentkeztetek mentornak. Mivel a program több mentoráltat is tud fogadni, mint amennyien jelentkeztetek, így kérjük azokat az egyetemista öregdiákokat, akik mentoráltként részt kívánnak venni a programban, de eddig nem jelentkeztek, küldjenek Barcza Istvánnak egy e-mailt (barcza@osb.hu), melyben kifejezik szándékukat. Buzdítjuk őket, hogy éljenek ezzel az egyedi lehetőséggel, ugyanis sok kimagasló életúttal és tapasztalattal rendelkező öregdiákunkkal kerülhetnek így kapcsolatba. A programot útjára is indítjuk jövő év elején.

 

Új programokat és eseményeket fogunk szervezni

A kérdőívben több olyan új programötlet is felmerült, amelyet nagy lelkesedéssel fogadtatok, ezért ezeket szeretnénk elindítani és megszervezni a jövő év folyamán.

Egyik ilyen a borkóstoló est, amit minden év novemberében tervezünk megrendezni, és amelynek keretében a Pannonhalmi Apátság új borait egy borász kommentálásával lehet majd megkóstolni. Terveink szerint a borkóstolót Budapesten fogjuk majd megrendezni.

 

Szintén Budapesten, tavasszal szeretnénk egy szakmai előadást is szervezni, ahol 2-3 öregdiák ad majd elő rövid időtartamban 1-1 érdekes témában. Ezt követően rövid állófogadás keretében lehet majd beszélgetni és megvitatni a hallottakat.

 

Továbbá tervezünk éves rendszerességgel egy komolyzenei koncertet is szervezni, ahol a koncertet követően szintén lesz lehetőség találkozni régi ismerősökkel, egykori osztály- és iskolatársakkal.

 

Ezeknek a programoknak a megszervezésére és koordinálására várjuk a lelkes öregdiákok jelentkezését, akik szeretnének egy jó hangulatú csapat részeként hozzájárulni az alumni működéséhez. A jelentkezéseket szintén a barcza@osb.hu e-mail címre várjuk.

 

Kidolgoztuk egy budapesti alumni klub koncepcióját

Annak érdekében, hogy valódi közösségi életet tudjon élni az alumni közösség és platformot teremtsünk az informális programok szerveződésének, szeretnénk egy alumni klubot kialakítani a Práter utcai gimnázium épületében. A Főapátságtól kaptunk engedélyt egy külön bejáratú helyiség használatára, amely egy alapos felújítást követően ideális helyszíne lehet a pannonhalmi bencés klubéletnek. A klubhelyiségben többek között lehetne baráti beszélgetéseket folytatni egy pohár bor társaságában, kártyázni, csocsózni, filmklubot tartani, és minden egyéb, a tagok által preferált szabadidős tevékenységet folytatni.

A felújításban szükségünk lesz a Ti segítségetekre és támogatásotokra is, ezzel kapcsolatban később fogunk keresni Titeket.

 

Kibővítettük az alumni kártyához kapcsolódó kedvezmények körét

Szintén a jelentkezési ívben tett felajánlásaitok alapján összeállítottunk egy listát, ami azon alumni vállalkozások termékeit és szolgáltatásait tartalmazza, amelyekből az alumni tagok kedvezményben részesülnek. Ezt a listát napokon belül elérhetővé tesszük számotokra, és buzdítunk Titeket, hogy éljetek a listában szereplő kedvezményekkel.

A felajánlóknak ez úton is köszönjük a hozzájárulásukat a programhoz!

Végül köszönjük mindenkinek, aki valamilyen formában hozzájárult az elmúlt hetek munkájához, különös tekintettel:

– Annak a 890 öregdiáknak, aki kitöltötte a kérdőívet és véleményt formált az alumni működését illetően
– Annak a 19 öregdiáknak, akik rendelkezésünkre álltak egy mélyinterjúra, ahol sikerült részletesebben megismernünk az alumni igényeket és véleményeket
– Az Alumni-elnökségnek a támogatást, a hasznos észrevételeket és a rendelkezésre állást az elmúlt hetek során
– A BCG-nek az áldozatos pro bono munkát és szakértelmet
– Szulyovszky Dávidnak az informatikai támogatást
– illetve végül, de nem utolsó sorban Barcza Istvánnak a folyamat összefogását és az érintettek koordinálását.

Reméljük a most elindított folyamat hozzájárul egy aktív, egymást segítő közösség kialakulásához, és mindannyian érzékelni fogjátok a változások pozitív hatását és örömmel vesztek részt a közösség által szervezett programokon és kezdeményezéseken.

Archívum