A mai nappal megkezdte iskolánk az idei tanévet. Ahogy Albin atya, gimnáziumunk új igazgatója mondta a Veni Sanctén, talán napra pontosan 1000 évvel azután, hogy Szent Imre elkezdte 13 évesen tanulmányait a szent hegyen. Sok erőt kívánok mindannyiotoknak a nyár utáni kezdéshez.

Alumni-kosárkupa
Közeledik az év eseménye, a sokak által nagyon várt őszi Alumni-kosárkupa. 2018. október 6-án, szombaton 11 órakor kezdődik a tornacsarnokban. Nagy szeretettel várjuk a valamikori kosárlabdacsapatokat korhatár nélkül. Jelentkezéseket a barcza@osb.hu emailcímre küldjétek. Jelentkezési határidő szeptember 31. Részvételi díj: 5 000 – 30 000 Ft csapatonként, mindenkinek a lehetőségeihez mérten. Aki nem kosarazik, azokat is várjuk szurkolni, beszélgetni, kikapcsolódni. Ugyanezen a napon lesz iskolánk első Nyílt napja is. Hozzátok el fiaitokat és fiatitok fiait is!

Bencés Bál
Rögzült a jövő évi Bencés Bál időpontja: 2019. február 16. szombat. Helyszín most is a Groupama Aréna rendezvényterme lesz. Írjátok be a naptárotokba a dátumot, és gyertek el minél többen. Részletekkel később jelentkezünk.

Szent Szabina
Talán többen tudjátok, hogy a budapesti Tanulmányi Házat felújították az elmúlt évben. Ez az a rendház és egyben közösségi hely, ahol a fiatal bencés szerzetesek budapesti egyetemi tanulmányaik idején élnek. A munkálatok ezekben a napokban fejeződnek be. Ehhez kapcsolódik Jákó atya felhívása levelünk után, amelyben anyagi támogatásotokat kéri. Kérjük, amennyiben tehetitek, támogassátok ezt a bencés utánpótlás szempontjából fontos helyet!

“Bár a Tanulmányi Ház felújítása jól halad, de sajnos hiányzik még a forrás a közösségi terem belsőépítészeti kialakítására, ami milliós tétel. Ezért a következő hetekben erre a célra gyűjtünk: a kápolnában ismét elhelyezzük a téglajegyeket, valamint adományaitokat köszönettel fogadjuk az alapítvány bankszámláján. Már az első héten sokan megmozdultatok: eddig közel 1 millió forint gyűlt össze, köszönjük szépen az adakozóknak!
Szent Szabina Alapítvány
CIB Bank 11100104-18245622-10000001
közlemény: közösségi terem
Nagyon köszönjük!”