Bencés Öregdiák-nap
2018. május utolsó szombatján, 26-án lesz idei pannonhalmi találkozónk. Igyekeztünk olyan programot összeállítani, amely minden korosztálynak érdekes lehet, túl az egymással való találkozáson.

11.00: közös ünnepi liturgia a bazilikában Cirill főapát úr vezetésével
Utána a Kibékülés c. időszaki kiállítás megtekintése a kiállítótérben, majd sör-virsli a gimnáziumi parkolóban, játszik a Bencés Big Band.
14.00: „fizikából elégséges” — Beszélgetés a tanulási és munkahelyi eredmények összefüggéseiről. Vendégünk Hodász István (1986B), az EGIS Gyógyszergyár vezérigazgatója, Barsi Árpád (1987B), a BME tanszékvezető egyetemi tanára és Kovács Géza (1996A), EPAM Systems projektmenedzsere.
Utána rövid fórum Cirill főapát úrral.
Vége kb. 16 órakor.

Pedagógiai asszisztens
Az utóbbi két év jó tapasztalata alapján idén is meghirdetjük a pedagógiai asszisztensi munkakört az Alumni körében. Az idei tanévben két öregdiákunk dolgozott – egyetemi éveit megszakítva – a prefektusok kisegítésére. Nagyon nagy segítség volt a jelenlétük, helyismeretük, fiatalos rugalmasságuk. Azoknak az egyetemista öregdiákjainknak a jelentkezését várjuk, akik szívesen eltöltenének egy dolgos évet a gimnáziumban. Fizetés a pedagógus illetményrendszer szerint alakul. Jelentkezési határidő: 2018. jún. 18., válaszemailben vagy a gimnazium@osb.hu  címre.