Szemle-est
A Pannonhalmi Szemle 2018/1. kibékülés című számának bemutatója a Benedictinus Apátsági Termékek Boltjában (V. Károlyi u. 19.) április 25-én, MA, szerdán 17 órakor kezdődik, amelyre szeretettel várjuk az érdeklődőket.
Meghívott vendégeink: Takács Zsuzsa költő, Hajdú Judit pszichológus, Béndek Péter filozófus. Házigazda: Hardy Júlia és Tillmann József szerkesztők.

Új könyv
A Bencés Kiadó gondozásában megjelent Gánóczy Sándor: Megélni halálunkat — Keresztény megfontolások c. könyve. A kötet az élet végső szakaszának teológiai olvasatát nyújtja tizenkét rövid fejezetben. Szerzője tapasztalatból beszél: nyolcvanas éveiben járt, amikor egy ritkán előforduló daganatos betegség támadta meg, és több sebészeti beavatkozáson is átesett. Nemcsak a betegségről ad számot, hanem a beteggondozás orvosi és pszichológiai, spirituális és lelkipásztori vonatkozásait is végiggondolja. A szerző magyar származású katolikus teológus, hosszú ideig a párizsi Institut Catholique és a würzburgi egyetem tanára volt.

Bencés Sportnap
Idén is megrendezésre kerül a Bencés Sportnap április utolsó szombatján (2018. április 28.) a budapesti Pokorny József Sport- és Szabadidőközpontban (1028 Budapest, Szabadság u. 57.). A korábbi évekhez hasonlóan a fő esemény a focikupa lesz, melyre a bdszsporrtnap@gmail.com email címen lehet jelentkezni.

Konferencia
2018. május 7-8-án kerül sor Pannonhalmán a II. Scriptorium-konferenciára. A konferenciára jelentkezni, regisztrálni külön nem kell. Meghívó és az előadások rövidletei a mellékletben.

Díj
Iskolánk igazgatója, Hardi Titusz újabb kitüntetést vehetett át, ezúttal a Raoul Wallenberg Egyesület Ember Mária-díját. A díjat a zsidó-keresztény párbeszéd elősegítéséért végzett tevékenységéért kapta. Ezúton is gratulálunk neki! A másik díjazott Randolph L. Braham volt. https://www.phbences.hu/hirek/hardi-titusz-atya-ujabb-kituntetese