Szent Benedek így fogalmaz a Regulában: „A negyvennapi böjtre mindenki kapjon egy könyvet a könyvtárból, amelyet elejétől végig olvasson el.” A nagyböjti készület és feltöltődés jegyében ajánljuk az alábbi nagyböjti programokat.

Könyvbemutató
2018 húsvétjára jelenik meg a Pannonhalmi Főapátság Bencés Kiadó gondozásában a Világosíts meg bennünket a mi éjszakánkon – Pannonhalmi Húsvét képekben és CD-n című képes album és hanglemez. Szeretettel hívunk és várunk a képes album és CD bemutatójára, 2018. február 14-én, Hamvazószerdán 15 órakor a FUGA – Budapesti Építészeti Központ nagytermébe (1052 Budapest, Petőfi Sándor u. 5.). A kiadványokat bemutatja Virágvölgyi István, a Robert Capa Magyar Fotográfiai Nagydíj titkára, valamint dr. Juhász-Laczik Albin OSB, a Coralschola Sancti Martini régense. Az eseményen egyben bemutatjuk a Pannonhalmi Főapátság 2018-as kulturális évadát, amelynek rendezvényei a „kibékülés” témája köré szerveződnek.

Nagyböjti koncertsorozat
Idei újításként a Főapátság koncertsorozatot szervez a Pannonhalmi Bazilikába három nagyböjti péntekre neves előadókkal. Részletek a honlapon https://bences.hu/cikk/nagybojti_koncertsorozat_pannonhalman.html, ill. az alábbiakban olvasható plakáton.