Elnökségi ülés
November 15-én ülésezett az Alumni elnöksége. A remek hangulatú alkalmon szóba került az Alumni honlapjának használata. Elérhetőbbé és informatívabbá szeretnénk tenni azáltal is, hogy a kiküldött levelek felkerülnek az oldalra. Megerősítettük, hogy az Alumni fő feladata a gimnázium támogatása és az öregdiákjainkkal való kapcsolatok erősítése mellett a kifejezetten pannonhalmi vonatkozású programok szervezése (Bencés Bál, Öregdiák-nap, Alumni-kosárkupa), ill. a közös bencés diákprogramok segítése (Bencés Nótahajó, Bencés Sportnap).

Defibrillátor
Eddig összesen 150 000 Ft támogatás érkezett a defibrillátorra, amelyet ezúttal is köszönünk. Árajánlatot is kaptunk, 500 000 Ft + áfa értékben tudunk beszerezni egy félautomata készüléket. Várjuk további támogatásotokat, hogy lehetőleg karácsonyra az Alumni meg tudja ajándékozni jelenlegi diákjainkat ezzel a fontos eszközzel. Közleményrovatba írjátok be ’defibrillátor’. Nagyon köszönjük előre is!

Gyertyagyújtás
Közeleg advent, szeretettel várunk mindenkit hagyományos gyertyagyújtásainkra a bazilikába. Az első gyertyát december 3-án, 20.30-kor gyújtjuk.

Főapátválasztás
Jövő év elején esedékes a pannonhalmi főapátválasztás. Mellékeljük a Pannonhalmi Főapátság erre vonatkozó hivatalos tájékoztatóját.

Bencés Bál 2018. jan. 27.
Aktív a bál honlapja, elindult a jegyértékesítés. Mindenkit szeretettel várunk, foglaljatok osztályasztalt, és rendeljetek jegyet időben, mert nekünk is könnyebb a szervezés miatt, és ti is kézhez kaphatjátok karácsonyra a jegyeket. A jegy ára 13 000 Ft (emeltünk 1000 Ft-ot). Kérjük, aki teheti, támogassa az idei báli célt, hátrányos helyzetű diákjaink megsegítését anyagi felajánlással vagy tombolatárggyal! www.bencesbal.hu.

Pulóver
Készült diákjaink számára egy bencés pulóver. Ha ti is szeretnétek, nov. 22-ig, szerdáig a cím linkjében tudtok rendelni az öregdiák opciót választva. Akkor rendeljetek, ha el tudtok érte jönni Pannonhalmára, mert postai kézbesítést nem tudunk vállalni. https://docs.google.com/forms/d/1BrbA3jIAN1KKVH-2fJSShlwwJVK6v1VoQoqSfl6…