Hírek és blogbejegyzések - december 2017


Könyv + Gyertyagyújtás + Bencés Bál

Könyv
Többek érdeklődésére írom, hogy megjelent a Bencések Magyarországon a pártállami diktatúra idején I. című tanulmánykötet (ld. melléklet), amelynek alapját a tavalyi, azonos tematikájú konferencia előadásai adják. A könyvet megvásárolhatjátok a bencés boltokban, személyesen vagy online.

4. Gyertyagyújtás
Emlékeztetőül írom, hogy az utolsó gyertyagyújtás dec. 21-én, csütörtökön 17.30-kor lesz a Pannonhalmi Bazilikában.

Osztálytalálkozók + Kártyakedvezmények + Bál

Nyári osztálytalálkozók
A kollégiumfejlesztésre beadott pályázatunkat még mindig nem bírálták el. Emiatt már biztos, hogy nyáron nem lesz építkezés, így minden jubileumi osztálytalálkozót Pannonhalmán tudunk fogadni az időpontegyeztetések rendje szerint. Amennyiben a pályázat nyer, úgy minden bizonnyal 2019 nyarán fogunk építkezni, és az akkorra esedékes osztálytalálkozókat kell rendhagyó módon, máshol szerveznünk. Erről előzetesen tájékoztatást adunk.

Örömhír + Gyertyagyújtás + Jótékonyság + Bál

Örömhír
Hadd osszam meg veletek az utóbbi hét két jó hírét, amelyre méltán lehetünk büszkék mindannyian. Hardi Titusz osb, iskolánk igazgatója Akadémiai Pálmarend lovagja kitüntetést vehetett át a francia nagykövettől. Kovács Péter (2005B), az Alumni-elnökségi tagja pedig Junior Príma-díjban részesült. Szívből gratulálunk mindkettejüknek ezúttal is!